Volá Londýn, basketbalistky Botanky vyhrály úvodní superfinále ve Strakonicích 71:52.

18.06.2012 19:36

Projekt  Mládežnický basketbal  již dospěl k velkému finále. Ve Strakonicích začalo v pondělí 18.června 2012, úvodním utkáním finále středoškolské ligy.  Za domácí nastoupily basketbalistky Strakonického gymnázia, za hosty brněnské basketbalistky, studentky Gymnázia Ludvíka Daňka na Botanické ulici. Oba týmy nastoupily poprvé v historii v přímém přenosu před kamerami České televize, která je patronem tohoto projektu. Botanka se musela před zápasem vypořádát s dlouhým a úmorným cestováním. Děvčata nastoupily v nových, modrých dresech s logem projektu. Tým složený z 10 dorostenek Frisca doplnila dvojice hráček - studentek Valosunu (Radka Brhelová a Kateřina Šišková). Trenér Richard Fousek poslal na palubovku skvěle zaplněné strakonické haly v úvodu zkušenou pětici Vacková, Mainclová, Beránková, Hošková a Křivánková). Botanka od začátku utkání vedla a diktovala tempo a skóre. Strakonické basketbalistky nejvíce spoléhaly a těžily ze hry Šárky Jozové a Kateřiny Kuncipálové. To ale na kolektivní výkon Botanky nemohlo stačit. V průběhem utkání se projevovala i skvělá kondice brňanek, které kralovaly v závěrech obou poločasů. Botanku bodově táhla příkladně bojující a hru řídící kapitánka Míša Vacková, Klára Křivánková a Kamča Hošková. Botanka ovládla tři desetiminutové úseky. Strakonice zahrozily pouze při stavu 39:41. Hrozící nebezpečí ale naše děvčata skvěle zvládly a závěru utkání již jednoznačně dominovaly. Zvítězily o 19 bodů, 71:52. Utkání mělo skvělou kulisu, v hledišti ho sledovalo 650 diváků z řad studentů.

Druhé finále se hraje ve středu 20. června 2012, od 12:00 hod, v Brně na Rosničce, opět v přímém přenosu před kamerami České televize. Zveme všechny fanoušky brněnských basketbalistek ve středu na Rosničku! Nezapomeňte modrá trika s sebou!!!

 

Pondělí 18.června 2012, 12:00hod, Strakonice

Gymnázium Strakonice – Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka 52:71 (17:22, 25:34, 45:53)

Velké finále středoškolské ligy - 1.zápas

 

Body STR: Jozová 17, K. Kuncipálová 13, Paroubková 8, Nováková 6, Svobodová 4, H. Kuncipálová, Fialová 2

Body GLD: Křivánková 20(double-double), Vacková 16, Hošková 15, Beránková 8, Brhelová, Mainclová 5, Lančová 2.

Fauly: 21 - 12.

Trestné hody: 6/3 - 18/12.

Trojky: 19/3 - 15/7

Rozhodčí: Galajda, Hošek

Diváků: 650

Ohlasy k utkání:

Milan Janda, trenér Strakonic: „Rozdíl ve skóre zhruba odpovídá výkonnosti obou týmů. U nás to bylo o úzkém počtu hráček, na konci každé čtvrtiny nám docházely síly a Brno v těchto fázích zápasu získávalo potřebné body. Z hlediska průběhu bych byl spokojený, kdyby se rozdíl pohyboval kolem deseti bodů, to bylo naše maximum. Ve druhé půli nám však nepadly některé koše z dobrých pozic a dostali jsme několik laciných košů. Ty už pramenily z toho, že holky ztratily v závěru motivaci bojovat. V odvetě bych byl rád, kdybychom podali alespoň takový výkon, jako nyní. V Brně to pro nás bude o hodně těžší. Moravanky dobře bránily naše klíčové hráčky, byl to nejkvalitnější soupeř."

Richard Fousek, trenér Botanky: „Jsme spokojeni, že jsme vyhráli. Vyhráli jsme 19 bodovým rozdílem, což je před odvetou výborný. Z naší strany byl výkon jako na houpačce, chvilku jsme hráli dobře, chvilku jsme zase soupeři dovolili jednoduchý střely, čili v těch okamžicích ta spokojenost určitě nebyla, ale ono to souvisí s fází přípravy ve které se momentálně ty holky nachází, že nejsou 100% připravený, ale každopádně pěknej zápas, napínavej, soupeř bojoval do posledního dechu, takže supr!“

 

Gymnázium Strakonice

 

Sportovní gymnázium Ludvíka Daňka

 

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena Dorkybrno - Žabiny