Rozhovor s Hanou Horákovou, nejlepší basketbalistkou Evropy za rok 2010

01.03.2011 21:09

Hani, dovol abych Ti pogratulovala k 1.místu pro nejlepší basketbalistku Evropy za rok 2010.
Děkuji

1. Jakého úspěchu si nejvíce ceníš v dosavadní kariéře?
Všechny úspěchy jsou pro mě něčím vyjímečným, ale mezi nej zážitky patřilo vyhrát Euroligu, postoupit na OH, účast na OH, vyhrát ME, 2.místo na MS...a nemusí to být v tomto pořadí :o)

2. Už v žákovské a dorostenecké kategorii v rodném Bruntále jsi získala titul MČR, dokonce v jedné sezóně. Čím jste tenkrát dominovali?
Myslím, že to byla bojovnost, běhavost a kolektivní pojetí.

3. Dívčí mládežnické repre výběry nedosahují těch největších úspěchů. Výběr U 20 dokonce hraje jen „B“ divizi a nedaří se postup do „A“ divize. Co podle Tebe chybí děvčatům, aby šla repre nahoru? Jde srovnat dorostenecký basket za Tvé éry a nyní?
Basket v daném čase je vždycky unikátní a nelze moc srovnávat. I když třeba teď se mladým holkám nedaří, doufám,že se to určitě zlepší!!

4. V Brně jsi získala 10 ligových a 1 euroligový titul. Sleduješ současné výsledky Žabin? Jsi v kontaktu s bývalými spoluhráčkami? Jestli ano, s kým nejvíce?
Určitě sleduji výsledky kamarádek a v kontaktu jsme.

5. Při basketbalu jsi dokázala vystudovat sportovní a pedagogickou fakultu. Přemýšlíš o životních plánech do budoucna?
Určitě o nich přemýšlím, protože už se blíží velký zlom v mém dosavadním životě.

6. Můžeš prosím srovnat naši ŽBL a tureckou nejvyšší soutěž? (Kvalita týmů, návštěvy a rozhodčí).
Kvalita týmů je o strašně moc větší, každé družstvo má několik cizinek. Pro místní týmy je turecká liga dokonce prestižnější než Euroliga. Na každý zápas přijde hromada fanoušků, kteří mohutně povzbuzují! Velice vyhrocené jsou pak derby zápasy. A k rozhodčím asi nic nemám.

7. Uznávají Tě Turci jako nejlepší hráčku MS a nyní i Evropy?
No to ani nevím jak mě uznávají turečtí fanoušci, žádného osobně neznám.

8. Kolik už se prodalo v Istanbulu dresů se jménem Horáková? Kolik vložila za ocenění nejlepší hráčka Evropy do klubové kasy?
Kolik dresů netuším a klubovou kasu nemáme. Jen jsem své nejbližší tady pozvala na "kávu a drink"

9. Váš skvěle složený tým hraje skvěle a měl nakročeno k výhře v EL. Po známých událostech, tým postupně opustily Taurasi, Taylor a Vajda. Trenér Rátgéber buduje za pochodu nový tým. V boji o play off Vás narazíte na silný a zkušený Spartak Moskva, který vyhrál 4 poslední ročníky. Jak vzájemný duel dopadne?
To už teď asi nic :o(((     (Bohužel čtvrtfinále Euroligy se stalo konečnou stanicí pro tým Fenerbahce, který nestačil na americko-ruský Spartak Moskva a byl vyřazen 0:2 na zápasy.)

10. Neláká nejlepší hráčku Evropy a MVP MS 2010 přece jenom zámořská WNBA? Není to pro Tebe výzva? Který klub by se ti zamlouval?
Já ženskou NBA nějak podrobně nesleduji a ani mě to nějak neláká. Jednou bych se chtěla ale do USA podívat, ale spíš jako turistka.

11. V době rozhovoru došlo k úplnému očištění Diany Taurasi, nařčené z dopingu. Jak tato událost zasáhla Tebe osobně a Tvůj tým? Vím, že jsi od začátku stála na její straně.
Daina je neuvěřitelný člověk, jsem moc ráda, že ji očistili, ale na druhou stranu mě mrzí, že se to vůbec stalo a že nás tím připravili o super spoluhráčku.

 

Hani, díky za rozhovor, přeji pevné zdraví, mnoho sportovních a životních úspěchů.

 

rozhovor připravila Lucie Štěpánková


 

 

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena Dorkybrno - Žabiny