Alena Hanušová přestoupila do Brna

01.10.2009 16:06

Alena Hanušová  - *29.5.1991

 

Česká podkošová hráčka Alena Hanušová míří do Gambrinusu Brno. Juniorská reprezentantka dosud v Ženské basketbalové lize hájila barvy Lokomotivy Karlovy Vary. V Brně by měla strávit následujících pět let. Naše děvčata ji dobře poznaly již v sezóně 2007/2008, kdy je děvčata ze Sokolova "vyškolily" na Rosničce a vyhrály zde 32:80!!! Ani odveta na MČR nám nevyšla, když Alena Hanušová 3 vteřiny před koncem zápasu rozhodla přesnou střelou z perimetru o výhře Sokolova 71:68. Paradoxem nakonec bylo, že naše dorky nakonec skončily před hráčkamy Sokolova. 

Osmnáctiletá pivotka Hanušová patří k největším talentům českého basketbalu. O její služby projevily zájem nejlepší  české kluby - ligový mistr USK Praha i poražený finalista Gambrinus Brno.  "Chtěla jsem trénovat a hrát s těmi nejzkušenějšími basketbalistkami, v Brně tuhle možnost dostanu, v USK bych ji neměla," poznamenala sama hráčka. USK totiž podle Hanušové nabízel pouze hostování ve VŠ Praha.

V týmu účastníka Euroligy se Hanušová pod košem "setká" s českou reprezentantkou Petrou Kulichovou či německou pivotmankou se zkušenostmi z WNBA Lindou Frölichovou. "Ráda bych od nich nakoukala nějaké pivotmanské dovednosti," přeje si 189 centimetrů vysoká hráčka. Dobrou školu jí jistě dá i americká „máma“ Taj McWilliams- Franklin. Odchovankyně BCM Sokolov má za sebou premiérovou sezonu v ŽBL, v karlovarském dresu zaznamenala průměrně 6,3 bodu a 3,6 doskoku na zápas. Českým mládežnickým reprezentacím pomohla k zisku dvou bronzových medailí - v roce 2007 na evropském mistrovství do 16 let a v loňském roce na šampionátu starého kontinentu hráček do osmnácti let.

 

   

Zpět

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena Dorkybrno - Žabiny